Sunday, November 24, 2013

Masalah,Masalah,Masalah

Oh NO,NO,NO.Countdown nak pi  periksa ukkm esok. Gigi menggeletar.Ha gigi menggeletar?Bukan menggigil.Alah pasal gigi pun jangan nak gaduhlah weh.Aku dengan study sikit sangat bukan apa takut dengar orang cakaplah soalan dia power2.Aku takut,dahlah tak habis cuak nak tunggu result PMR.
:Tulah kerja nyanyi je kau ni,nilah akibatnya.
:Kau ni apasal hah biar kat akulah.Nak  cari gaduh dengan aku ?Nak makan cinta muka  buku lima?Tengok kucing tu.Kau nak jadi macam dia ke sampai nak makan piano.Maklumlah lapar.


:Aduhai sudah cukup sudah,kenapa nak gaduh saja ni,ni mesti stress kan.
:Yalah.
:Ok,tanyalah aku,aku sedia menjawabnya.
:Ok,Stress tu apa?
:Apalah kau ni Stress pun tak tau.Pak Cik Stress ni yang selalu lalu depan rumah aku.Dia ni popular sebab orang kerja dok tunggu dia ja.Orang selalu hantar surat kat dia dan dia ni baik sangat sebab dia dengan amanah menghantar surat tersebut.
:Hoi,tu pak cik Expresslahhhhhhh kau ni.Memang nak kena ni.Lepas ni nak makan apa lagi,kau nak nasi malam nanti ke nak kasutku saiz 7 yang dah lama x  basuh.
Mesti semakkan dengan pergaduhan mereka.Sebenarnya bukan mereka tapi tu semuanya aku sendiri.Ni sebab cuak sangat nak periksa sebab takut.Aku memang ada penyakit setiap kali periksa,tapi kwan2 aku ni kata aku biasa rileks ja.La,kita sebagai orang cantik lagi comel mestilah jangan tunjuk cuak sangat.Perasan Perfect 10.Tapi aku harap sangat dapat atasi kegetaran,macam gempa bunyi jer.




Macam nilah jadinya sebab terlampau cuak.Jangan
 tiru aksi ini.Terimalah lagu ni.Mungkin dapat menfunnykan hidup anda.Maaflah kalau entry post ni dan sebelum ni ada terguris, tercalar ke meh nak bubuh ubat antiseptik.takut masuk kuman.Kita belajar daripada  kesilapan.La kalau macam tu bila nak betul.

video



Saturday, November 23, 2013

Number One For Me


      

 Terima Kasih kepada mu,Ibu kerana  x pernah penat menjagaku.Ain minta maaf kalau Ain pernah melukakan hati mak.Tapi Ain tahu mak kuat dan tabah dengan perangai anak-anak dia.Khas untuk mak,entry post ni special sekali sebab Ain nak ucap terima kasih banyak,banyak,banyak seribu kali banyak.Ain janji Ain takkan lupakan mak.Insyaallah.Cintamu kepadaku begitu tulus sehingga x ternilai harganya.


Dalam hidup ni,kalau kita sakitlah,mesti tersebut 'mak atau yang sama dengannya'.Tapi pernahkah kita ingatnya waktu kita senang.Mak ni orang yang istimewa sebab mereka yang satu-satunya melahirkan kita.Pernahkah kita berfikir sakit macam manalah yang ditanggung selama 9 bulan 10 hari,ada yang cukup,ada yang lebih,ada yang awal.Dalam setiap selepas solat,adakah kita berdoa untuknya dan tak pernah lupa doakannya.Aku pun kadang-kadang terlupa.Ok,selagi masih bernafas ucapkanlah terima kasih kepadanya dan memohon ampun.








video

Senyum Sentiasa


Senyum :) Tak perlu kata apa-apa       

ok,dalam dunia cukup payah orang nak senyum dan ada pulak yang terlebih senyum(ni x taulah sebabnya).
Mungkin masalah dalam kehidupan mereka yang mendorong kemurungan.Korang janganlah sedih-sedih sebab kalaulah korang sedih kerana kehilangan sesuatu,ingat Allah sentiasa ada.Dia tak pernah meninggalkan kita.Mungkin ada hikmah di sebalik sesuatu yang terjadi.Cuba anda fikirkan kalau anda x pernah senyum atau kurang senyum,apa yang bakal terjadi.Rilekslah korang,hidup di dunia ni sementara x kan nak sia-siakannya.

Aku nak bagi tipslah bagi korang yang sedih.Insyaallah,mungkin membantu anda.Selamat mencuba.

*Korang tengoklah something or someone yang korang minat,hati akan lega sikit
*dengar lagu yang indah melodinya
*tengok cerita lawak
*nak senang lagi tidor terus
*bagi yang Islamlah,ambil air sembahyang
*Solat sunat dan meluangkan masa lebih dengan Allah,serta minta petunjuk

Aku minta sangatlah kat korang please senyum untuk diri anda.Hacuum,eeee......air hingus meleleh.Mesti korang gelikan x kanlah korang x pernah bersin.Apa-apa pun



The funny moment

Hari  cuti tu sungguh indah.I wanna scream and shout but not let it go now sebab aku dapat jugak pi jalan-jalan sambil hantar abang akuyang tengah yang paling aku 'sayang'.Kami bertolak seawal jam 5 pagi sebab kami nak jelajah Port Dickson,N9.Sampai kami ke sana,terus abang sulongku mencari hostel abangku yang tengah.Hahaha dia dikelilingi dengan student perempuan kerana tempat yang dia bakal duduki tu adalah Kolej Jururawat key pelik tak tapi abang aku ni dia nak jadi MA (Medical Assistance).Rupa-rupaya Kolej Perubatan kat Seremban dah penuh so abang aku ni dapat kat PD  lah.Tapi aku syok sebab dapat tengok pantai yang cantik.Kami menginap kat hotel dan petang tu jugaklah aku dan anak saudaraku ni yang comel2 pergi ke pantailah.

Comelkan yang paling hujung yang tengah kenyitkan mata tu.Perah santan.Hahaha lawak jerlah.Yang dua beradik pakai baju sama tu anak saudara aku dan yang pakai baju unggu tu mak aku dan yang tengah galas beg yang banyak tu kak ipar ku.Aku x sedar bilalah gambar ni diambil mesti kerja abangku.
Paling aku x boleh blah mak aku asyik memanggil sepupu ku sebab dia makin ke tengah.Kami mainlah sampai petang sehingga waktu menjelang senja.Lepas habis je maghrib,aku terus lena dan aku terpaksa makan pada pukul 11 malam pulak.Mesti nak gemuk ni.Aku nak tergelak sebab esok paginya aku nampak abang tengah aku ni menangis kot.Bukan sebab apa pun,dia rindukan mak dia yang tinggalkannya pagi ni.Ni first time kot aku tengok dia nangis.Lalala apa-apa pun the best untuk abang aku.


Thursday, November 21, 2013

A True Friend

                                                    I Juz One A Smiley from U :)                                                

A true fried opss.... ala tertulis fried pulak ingat nasi gorengla ni.Again...
'A true friend is someone who knows the song in your heart and
sing it back to you when you forgetten how it was'
Amboi panjangnya falsafah kau ni.Whateverlah ni blog aku ikut suka akulah.Hehehe.Emolah kau ni pulak.
Sebenarnya apa yang aku nak sampaikan...sampaikanlah salam cintaku padanya,melalak pulak kau ni apahal?
OK....serius bak kata Jayshan A/L Kanukaran(sorilah kalau nama kau x betul sebab aku x ingat)
Sebenarnya aku nak cerita pasal kawan yang sebenar.Korang mesti ada kawan kan tapi korang pernah tak ada kawan baik.Aku pernah banyak tapi susah nak cari yang betul2 kawan baik.Tapi aku bersyukur sangat dapat kawan daripada x de.Kwan aku termasuklah The Cute(Afiqah Chek,Arissa ,Cua aka Nasuha dan Raihana.).Mereka ni kawan yang terbaik bagi aku dan Menjadi Sahabatku,ala melalak lagi.Mai aku cerita sorang-sorang kawan aku ni.Hahaha,Nasib2.

Afiqah Chek(nama yang agak pelik tapi sesuai dengan dirinya.Takkanlah sesuai dengan nama aku.Ehh.jangan ambil nama aku.Pulangkan,pulangkan alamak seram pulak nyanyi lagu tu dah la malam ni.
Lupakan lagu tu,Lupakan lagu tu(Melalak ala-ala lagu Kuatkan Radio,Kuatkan Radio.)Ni sambung bab yang ke seratus eh tak lah seratus tapi baru permulaan bab Afiqah.Antara ciri2 budak cute ni,(sori panggil budak ye,saja nak bergurau ye)ialah ........ Jeng.........Jeng...........Jeng.....Macam menyampah Jer.... ialah
*Dia cute,lawak, kadang2 gila macam aku tapi ikut moodl dialah.
*Pandai ,sebab x baca buku pun boleh jawab periksa dan dalam kelas tidur,kepala pusing 180 darjah.terhangguk2 .Boleh dapat 90 lebih pulak tu.Buat cuak boleh tiap2 kali periksa.
*Prihatin terhadap orang lain
*Selalu bagi nasihat kat orang
*lemah lembut tapi ada kadang2 ganas macam Bini-Biniku Gngster
*suka sungguh menari sampai x perasan orang tengok dia

Arissa Comel                                 
:gila lagi dari aku
:kembar Afiqah
:LAWA
:insecure

Bab Nasuha pulak ni
dia ni kira macam ustazah kat akulah dan paling aku x boleh blah dia mcm x larat nak tadah telinger kat aku.Sebab dengar pitching ku yang merdu aka Siti Nur Haliza .
#cute ,lawak jugak
# sangat suka novel
#lemah lembut tapi masuk silat
#pandai memasak

Bab Raihana ni yang cute
Dia ni suka tampar orang aku pun pernah jadi mangsanya.Pedih kot .Sakit I.
-lawa, kurus sangat sikit yek meh mak suap eh Memang Tak Lah,aku kawin pun belum bila ada anak ni.
-lemah lembut
-suka jugaklah dgn buku sebab pengawas perpustakaan

Aku letih lah pulak tak cukup tau nak describe diorang.Korang maafkan aku jika ada silap yer.....
Terimalah lagu ni.Tak terima takpe nak rajuk jugak.Korang jangan minat encik mimpi yer....Ala kalau nk mnat,minatlah saja nak gurau

video